Waarom WeedControl?

Een terechte en begrijpelijke vraag! In een overvolle markt is het lastig om de juiste keuze te maken. Iedereen beweert de beste technologie te hebben, maar wat maakt WeedControl dan zo speciaal?

Is 1 techniek dan beter dan de ander?
We weten dat het moeilijk is om te beslissen welke aanpak het beste is voor jouw onkruidprobleem – hete lucht, open vlam, borstelen of misschien toch met heet water?
Met elke technologie stollen de eiwitten rond de 67 graden en barsten de bladcellen kapot bij 80 graden. De wortel wordt bij geen enkele techniek direct geraakt. Hoewel de wortel niet direct wordt geraakt, wordt deze wel uitgeput omdat de plant energie naar boven stuurt om zijn bladgroen te herstellen. Na herhaalde behandelingen sterft het plantje uiteindelijk volledig af.

Wat maakt het verschil?

Voor u is het belangrijk om te kijken naar aanschaf prijs, onderhoud, rijsnelheid en betrouwbaarheid. Daarom hebben talloze gemeentes, ondernemers en hoveniers al gekozen voor de WeedControl machines. Onze machines zijn universeel aan te bouwen, hebben een laag eigen gewicht, zijn volledig roetvrij en kunnen een volledige dag werken zonder tussentijds te hoeven tanken of bij te vullen.

Jarenlange expertise
WeedControl is al sinds 2000 een pionier op het gebied van chemievrije onkruidbestrijding, waarbij we voortbouwen op onze uitgebreide ervaring en actieve kennisdeling. Sinds 2012 zijn we aangesloten bij Stichting NCO om up-to-date te blijven over de veranderende wet- en regelgeving. Met deze solide basis kunnen we vrijwel elk vraagstuk aanpakken en hoogwaardige machines ontwikkelen en produceren.

Know-how
Objectieve kennis delen en uitdragen daar werken wij graag aan mee!
Stichting NCO is ontstaan doordat er in de markt, maar ook in de politiek een hoop onduidelijkheden en vragen omtrent chemievrije onkruidbestrijding de kop op staken. Om deze kennis en informatie juist over te dragen is een stichting samengesteld, Stichting NCO, deze stichting bestaat uit een bestuur met 6 bestuursleden, allen met de neuzen dezelfde kant op. Ook Bert van Loon maakt hier deel van uit, hij is verkozen tot voorzitter en draagt de boodschap van Stichting NCO graag uit tijdens zijn dagelijkse werk, seminars, lezingen, beurzen etc maar ook de politiek staat hij graag te woord.

Doelen Stichting NCO:

  • Beleidsmakers en besluitvormers voorzien van inzicht in niet-chemisch onkruidbeheer op verhardingen
  • Objectieve kennis en informatie over niet-chemische onkruidbestrijding op verhardingen verspreiden en delen.
  • Actief en passief informatie delen door middel van gesprekken met betrokken partijen in de branche voor onkruidbeheer.

Kennis delen en samenwerken

Wij zijn toegewijd aan het delen van kennis, het verspreiden van inzichten en het informeren over de nieuwste wet- en regelgeving met betrekking tot chemievrije onkruidbestrijding. Daarnaast streven we ernaar om duidelijkheid te bieden over de benodigde beeldkwaliteit voor de opgestelde bestekken t.o.v. de kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte van het CROW. Onze focus ligt op het bevorderen van groei en innovatie door open communicatie en samenwerking met externe partijen.

Sinds 2020 zijn wij aangesloten bij Waalwijk CO2 Vrij  

De ‘Stichting Waalwijk CO₂ vrij’ stimuleert energiebesparing en productie van duurzame energie voor Waalwijkse bedrijven. Ze is onafhankelijk en heeft geen commercieel belang. Energie wordt nu vooral opgewekt met fossiele brandstoffen. Er is een omslag nodig naar de productie van duurzame energie en besparing op het gebruik van energie. De ‘Stichting Waalwijk CO₂ vrij’ ondersteunt bedrijven met het tijdig en adequaat inspelen op deze energie-omslag.

De Stichting Waalwijk CO₂ Vrij helpt bedrijven oa. om kennis op gebied van duurzame energie te delen met andere bedrijven. Daardoor kunnen bedrijven hun energiebeleid zo effectief mogelijk CO₂-vrij inrichten. Ook stimuleert de stichting duurzame opwekking van CO₂-vrije energie.

Erkend Leerbedrijf : Wij leiden graag vakmensen binnen ons bedrijf op

Uitgebreid verkoopnetwerk
Onze machines worden verkocht door dealers/verkooppunten met de juiste kennis en ervaring voor advies, onderhoud en reparatie.