Verbod professioneel gebruik gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw per 8 juli 2022 weer van kracht

In 2020 werd deze wet (het professioneel gebruik van toegelaten gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw) in hoger beroep teruggedraaid. Dit puur wegens het ontbreken van de wettelijke basis voor dit verbod.
De afgelopen twee jaar is dit gelukkig niet opgepakt door de professionele gebruikers, de mindset stond bij velen al lang en breed op #chemievrij.
Dat het nu ook in de wet is vastgelegd en de uitspraak van november 2020 nietig is verklaard neemt direct de ruis, onzekerheid en vragen uit de markt.

Lees meer


There is NO Planet B, act NOW.
Future is here

Bij Weed Control B.V. bent u aan het juiste adres. Niet alleen ontwikkelen en produceren wij zelf onze eigen WeedControl machines. Ons doel is zeker ook om de professionals op te leiden en kennis over te dragen. De mensen die met de machines moeten werken maken tenslotte het verschil. Door middel van trainingen, cursussen en opleidingen zorgen wij ervoor dat uw personeel op een goede manier onkruidbeheer kan uitvoeren. Al onze machines zijn ontwikkeld in samenwerking met de eindgebruiker, zij weten het beste wat er in de praktijk werkt.

Met Weed Control brengt u de ontwikkeling van onkruid zo snel mogelijk tot stilstand in zo weinig mogelijk handelingen. Daarmee wordt uw slagkracht dus aanmerkelijk vergroot.

Weed Control heeft diverse technische principes toegepast ter verbetering van uw productiviteit. De werksnelheid is optimaal, waardoor er meer meters per tijdseenheid kunnen worden gemaakt. Onze machines hebben een grote actieradius dankzij een zo laag mogelijk verbruik van energie en werkzame stoffen. Deugdelijke constructies en slimme materiaalkeuzen beperken reparaties en onderhoud tot een minimum. Onze machines doen dus waarvoor u ze heeft aangeschaft: het bestrijden van onkruid.

Weed Control B.V. is een 100% origineel Nederlandse organisatie. Wij zijn een klein, ongedwongen en no-nonsense bedrijf. Waar persoonlijk contact en aandacht voor de klant (en collega’s) hoog in het vaandel staat. Omdat dit zo in ons DNA zit, is het eigenlijk verweven met onze activiteiten. Wij staan altijd klaar voor een ander. Net dat stapje meer willen doen. Of dit nu een groot of klein bedrijf is. Of dit nu een bestaande klant is of een eenmalige klant. Of dit nu een verkoop of advies is.
En dat gewoon doen. Dat willen we eigenlijk gewoon heel graag zo houden. Juist nu, in deze gekke tijd die voor iedereen al moeilijk genoeg is.

Heb je vragen over onkruidbestrijding, regels, wetgeving of andere zaken? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Warme groet,

Bert van Loon namens het voltallige team van WeedControl B.V.