There is NO Planet B, act NOW. Future is here

Bij Weed Control B.V. bent u aan het juiste adres. Niet alleen ontwikkelen en produceren wij zelf onze eigen WeedControl machines. Ons doel is zeker ook om de professionals op te leiden en kennis over te dragen. De mensen die met de machines moeten werken maken tenslotte het verschil. Door middel van trainingen, cursussen en opleidingen zorgen wij ervoor dat uw personeel op een goede manier onkruidbeheer kan uitvoeren. Het is echt een vak.  Al onze machines zijn ontwikkeld in samenwerking met de eindgebruiker, zij weten het beste wat er in de praktijk werkt.

Met Weed Control brengt u de ontwikkeling van onkruid zo snel mogelijk tot stilstand in zo weinig mogelijk handelingen. Daarmee wordt uw slagkracht dus aanmerkelijk vergroot.

Door de transitie van chemie naar chemievrij is het zaak dat groenaannemers en hoveniers al vanaf februari moeten zorgen dat stoepen en straten zo schoon mogelijk zijn. Door vroeg in  het jaar goed te vegen zorg je ervoor dat allerhande rotzooi – bladresten, vuil, sigarettenpeuken en zwerfafval – zich niet tot voedingsbodem kunnen ontwikkelen. En door vroeg te vegen zorg je er meteen voor dat zaadjes die al in het najaar zijn gevallen worden opgeruimd.
Eerder beginnen en voorkomen dat onkruid opkomt sluit ook aan op de nieuwe kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte van het CROW en de wijziging daarin dat dood (vergeeld) onkruid na behandeling meetelt in de beoordeling van de beeldkwaliteit. Deze wijziging betekent echter ook dat opdrachtgevers zoals gemeenten hun bestekken daarop moeten aanpassen. Dus niet voorschrijven dat onkruidbestrijding pas in april begint, maar twee of drie maanden eerder. Vervolgens is het zaak om zaadjes die desondanks toch weten te ontkiemen zo snel mogelijk in die kiem te smoren. Bijvoorbeeld met onze AIR heteluchtmachines. Maar dan wel voordat ze zich goed en wel kunnen wortelen. Dat verkleint de kans dat ze toch uitgroeien tot echt onkruid. Mocht dit alles toch nog leiden tot volgroeide plantjes dan volstaat verderop in het jaar grondig borstelen.

Onkruidbeheer is daarmee veel meer een specialisme geworden dan vroeger, toen de gifspuit nog uitkomst bood. Voor groenaannemers is het nu cruciaal om te weten hoe de staat van beworteling in de bodem is. Precies dat zegt namelijk iets over de complexiteit en inzetbehoefte van de aan te nemen opdracht. Onkruidbeheer is tegelijkertijd ook arbeidsintensiever geworden. Want waar gemeenten met chemie gewend waren om twee ronden per jaar te doen, aangevuld met wat borstelronden, zijn er nu minimaal vier tot zeven rondes nodig. Het exacte aantal is afhankelijk van de uitgangssituatie en het jaar, en van de hoeveelheid zon en regen.
Duurder is deze vorm van onkruidbeheer echter allang niet meer. De kost gaat hier namelijk duidelijk voor de baat uit. Uiteindelijk betekent deze manier van beheer immers dat we onze planeet en toekomstige generaties een grote dienst bewijzen.

Weed Control heeft diverse technische principes toegepast ter verbetering van uw productiviteit. De werksnelheid is optimaal, waardoor er meer meters per tijdseenheid kunnen worden gemaakt. Onze machines hebben een grote actieradius dankzij een zo laag mogelijk verbruik van energie en werkzame stoffen. Deugdelijke constructies en slimme materiaalkeuzen beperken reparaties en onderhoud tot een minimum. Onze machines doen dus waarvoor u ze heeft aangeschaft: het bestrijden van onkruid. Dit kan zelfs 100% elektrisch, met de AllTrec werktuigdragers. Emissieloos, stil, onderhoudsarm en voorzien van ongekend uithoudingsvermogen.

Weed Control B.V. is een 100% origineel Nederlandse organisatie. Wij zijn een klein, ongedwongen en no-nonsense bedrijf. Waar persoonlijk contact en aandacht voor de klant (en collega’s) hoog in het vaandel staat. Omdat dit zo in ons DNA zit, is het eigenlijk verweven met onze activiteiten. Wij staan altijd klaar voor een ander. Net dat stapje meer willen doen. Of dit nu een groot of klein bedrijf is. Of dit nu een bestaande klant is of een eenmalige klant. Of dit nu een verkoop of advies is.
En dat gewoon doen. Dat willen we eigenlijk gewoon heel graag zo houden.

Heb je vragen over onkruidbestrijding, regels, wetgeving of andere zaken? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Warme groet,

Bert van Loon namens het voltallige team van WeedControl B.V.