Onkruid groeit overal, dus ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Speciaal daarvoor ontwikkelde Weed Control de AIR Handunit Trolly Pack ter bestrijding van onkruid rond palen en andere obstakels, langs muren en wegranden, onder straatmeubilair en in smalle doorgangen en steegjes. Kortom: ideaal voor binnensteden en voor nabehandeling van grotere onkruidbestrijdingsprojecten.

Effectief tegen ongewenste begroeiing

Het systeem AIR werkt op basis van hetelucht recycling met een piëzo-ontsteking. Hierdoor is de installatie snel in en uit te schakelen. De luchtstroom is instelbaar  van 190°C tot  ca. 290°C en is minstens zo effectief als gif of heet water, terwijl het risico op ontbranding verwaarloosbaar is. De handunit en de uitrolbare gasslang zorgen ervoor dat de begroeiing altijd bereikt kan worden.

De werking van de Air serie gaat door middel van het verhitten van onkruid. Door de kern van de plant te verhitten, stollen de eiwitten in de plant en springen de cellen kapot waardoor de plant afsterft.

De AIR Handunit Trolly Pack is een getrokken trolly, basismachine compleet met luchtcompressor. Honda motor GX 120. Voorzien van 5 meter duoslang geschikt voor 12kg propaan fles en 1 gebruiker.