BEL NU: +31 (0)416-540718

L E N T E

Eindelijk, het is tijd voor de Lente!
Om het #ecosysteem te versterken is het van belang dat de biodiversiteit in balans is.

Zoals jullie wellicht weten, is de #bij inmiddels wereldwijd een bedreigd diersoort. Van de ruim 350 soorten wilde bijen, staat meer dan de helft op de ‘rode lijst’ van bedreigde soorten. Reden voor actie vonden wij.

Om de #biodiversiteit te stimuleren hebben wij sinds een aantal jaren landbouwgrond van ca. 1 hectare aangekocht en dit zo aangepast om de natuur wat meer de ruimte te geven. Om het leefmilieu (leefkans!) van -met name- de bij te vergroten.

Zo hebben wij een natuurlijke wel 💦aangelegd, huist er inmiddels een #imker met maar liefst 18 bijenkasten en een bloemenweide.

Door dit alles is er veel activiteit van onder meer vogels, vlinders en bijen 🐝🦋🕊️.

Is de bij belangrijk voor ons mensen dan? Jazeker!

Want met hun vluchten van bloem naar bloem zijn bijen de belangrijkste #bestuivers van de bomen en planten waar wij van eten. Het tekort aan bijen brengt de bestuiving van #productiegewassen in gevaar. Ook in de natuur zijn wilde bijen erg belangrijk. Ze zorgen voor de #bestuiving van meidoorn, sleedoorn en andere struiken en bomen met vruchten. Zonder vruchten ontstaan er geen zaden en zonder zaden komen er geen nieuwe planten.

Wil je ook je steentje bijdragen? Als je een tuin of balkon hebt kan dat al! Je maakt de leefkans van de bij een stuk groter door voldoende stuifmeel- en nectarbronnen (planten en bloemen) aan te bieden en schuilplekken te ‘maken’. En – ten overvloede- uiteraard geen pesticiden te gebruiken.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.