Waarom WeedControl?

Een goede vraag! Door de inmiddels vele aanbieders op de markt ziet u door de bomen het bos niet meer.
Iedere verkopende partij beweert de beste techniek te hebben, want de vraag is nu; wat is de beste techniek? En waarom zou ik specifiek voor Weed Control kiezen?

Is 1 techniek dan beter dan de ander?
Wij weten dat het voor iedereen een moeilijke keus is, hoe pak ik het onkruid het beste aan, met hete lucht, open vlam, borstelen of misschien toch met heet water. Met elke manier in het thermisch onkruidbeheer wordt hetzelfde doel bereikt. Het onkruid wordt verhit, de plant wordt gekookt en sterft af.
Bij elke thermische techniek stollen de eiwitten rond de 67 graden en klappen de bladcellen kapot bij 80 graden. De wortel wordt bij geen enkele techniek direct geraakt. Wél krijgt deze een uitputting te voortduren, de plant wilt zijn bladgroen herstellen door energie van de wortel naar boven te sturen. Op deze manier sterft uiteindelijk het plantje in zijn geheel af na een aantal herhalingen.

Het verschil
Voor u is het belangrijk om de afweging af te gaan als gekeken wordt naar aanschaf prijs, onderhoud, rijsnelheid en betrouwbaarheid. Juist om deze bovenstaande redenen zijn vele gemeentes, ondernemers en hoveniers u al voorgegaan met het aanschaffen van de Weed Control machines. Onze machines zijn universeel aan te bouwen, hebben een laag eigen gewicht, zijn volledig roetvrij en kunnen een volledige dag werken zonder tussentijds te hoeven tanken of bij te vullen.

Jarenlange ervaring
Sinds 2000 is Weed Control al actief bezig met chemie vrij onkruidbestrijding. Daarbij zijn wij sinds 2012 aangesloten bij Stichting-NCO, (niet chemisch onkruidbestrijden) om op de hoogte te blijven van de veranderende regels en wetgeving. Door onze jarenlange kennis en ervaring zijn wij op de hoogte van de optimale werking van chemievrij onkruidbeheer. Zo kunnen wij voor bijna ieder vraagstuk machines ontwikkelen en produceren.

Know-how
Objectieve kennis delen en uitdragen daar werken wij graag aan mee!
Stichting NCO is ontstaan doordat er in de markt, maar ook in de politiek een hoop onduidelijkheden en vragen omtrent chemievrije onkruidbestrijding de kop op staken. Om deze kennis en informatie juist over te dragen is een stichting samengesteld, Stichting NCO, deze stichting bestaat uit een bestuur met 6 bestuursleden, allen met de neuzen dezelfde kant op. Ook Bert van Loon maakt hier deel van uit, hij is verkozen tot voorzitter en draagt de boodschap van Stichting NCO graag uit tijdens zijn dagelijkse werk, seminars, lezingen, beurzen etc maar ook de politiek staat hij graag te woord.

Doelen Stichting NCO:

  • Kennis leveren aan beleidsmakers en besluitvormers over niet-chemisch onkruidbeheer op verhardingen
  • Objectieve kennis en informatie over niet-chemische onkruidbestrijding op verhardingen verspreiden en delen.
  • Beschikbare informatie actief en passief uitdragen door middel van gesprekken met betrokken partijen in de branche voor onkruidbeheer.

 

Kennis delen en samenwerken

Sinds 2020 aangesloten bij Waalwijk CO2 Vrij  

De ‘Stichting Waalwijk CO₂ vrij’ stimuleert energiebesparing en productie van duurzame energie voor Waalwijkse bedrijven. Ze is onafhankelijk en heeft geen commercieel belang. Energie wordt nu vooral opgewekt met fossiele brandstoffen. Er is een omslag nodig naar de productie van duurzame energie en besparing op het gebruik van energie. De ‘Stichting Waalwijk CO₂ vrij’ ondersteunt bedrijven met het tijdig en adequaat inspelen op deze energie-omslag.

De Stichting Waalwijk CO₂ Vrij helpt bedrijven oa. om kennis op gebied van duurzame energie te delen met andere bedrijven. Daardoor kunnen bedrijven hun energiebeleid zo effectief mogelijk CO₂-vrij inrichten. Ook stimuleert de stichting duurzame opwekking van CO₂-vrije energie.

Erkend Leerbedrijf : Wij leiden graag vakmensen binnen ons bedrijf op

Uitgebreid distributienetwerk
De machines van Weed Control koopt u bij onze distributeurs. Die beschikken over de juiste kennis en ervaring voor advies, onderhoud en reparatie. U weet in ieder geval dat u niet alleen verzekerd bent van de beste machines, maar ook van de beste dealers. Met hart voor uw belangen en die van uw opdrachtgevers.

Spuiten in openbare ruimte, mag het nu wel of niet?
Wij zullen het u nogmaals uitleggen