Wilt u het onkruid op paden, opritten en terrassen snel en efficiënt verwijderen zonder gif te gebruiken? Dan is branden met onze FLAME hand-onkruidbranders dé manier. Professionele groenbeheerders hebben onze vorm van milieuvriendelijke onkruidbestrijding met de FLAME hand-onkruidbrander allang ontdekt, nu zijn er ook mogelijkheden voor u als tuinbezitter met onze FLAME hand-onkruidbranders.

Hoe werkt het? Niet verbranden maar verhitten. Door de hitte van de vlam barsten de wanden van de bladcellen open en verdampt het vocht. Het blad verwelkt, verkleurt bruin en sterft af, de wortels drogen uit. Enkele keren herhalen kan noodzakelijk zijn om de wortels uit te putten en definitief resultaat te boeken. De methode is ook afdoende voor zaden, algen en schimmels en het aansteken van de barbecue.

De FLAME hand-onkruidbranders zijn er in verschillende uitvoeringen. Voor kleine oppervlakten zijn de handzame FLAME Punt- en Jetbranders (hand-onkruidbrander) geschikt. Deze wegen slechts 1 kilo en liggen goed in de hand. De bediening is eenvoudig: gaskraan opendraaien en met een druk op de knop de brander ontsteken. Het gaspatroon is eenvoudig te verwisselen en naleverbaar. De geconcentreerde vlam maakt de FLAME Puntbrander bij uitstek geschikt voor het bestrijden van onkruid in voegen.

Werkt u met grotere oppervlakten dan zijn er de FLAME Super en Power handbrandersets, die worden aangesloten op respectievelijk een 5 kg of een 12 kg propaanfles. Voor gemakkelijk transport van deze flessen zijn handige trolleys leverbaar.